duminică, 27 februarie 2011

Tură de o zi

Constanța nu înseamnă numai,plajă,mare,hoteluri,cluburi,aqua magic,telegondolă.Nu departe de oraşul nostru ne întâmpină o cu totul altă lume,desprinsă parcă din poveştile pe care le citeam în copilărie.Descoperim la tot pasul un schit,ruinele unor cetăţi,moschei,mănăstiri,biserici,moaştele unor martiri.Iată câteva dintre ele, pe care le putem vizita într-o singura zi:


Asamblul Rupestru de la Basarabi-Murfatlar
- descoperit în anul 1957,monument arheologic important,care atestă prezenţa creștinismului în Dobrogea încă din cele mai vechi timpuri.Este format din bisericuțe și cripte săpate în cretă,cuprinzând inscripții cu caractere
slave,germanice,gotice și grecești.


Tropaeum Traiani-de la Adamclisi
 - monument ridicat la comanda împăratului Traian între anii 106-109 d.Hr. pentru a celebra victoria romanilor asupra dacilor.


Cetatea Adamclisi
- considerată cea mai mare așezare civila romană de pe teritoriul Dobrogei și menționată în inscripții pentru prima dată ca municipiu în anul 170.


Peştera Sf.Ap.Andrei
- în localitatea Ion Corvin,ascunsă de ochii lumii în pădurea deasă, găsim Peștera Sf.Ap.Andrei,considerat primul lăcaș de cult din România.


Mânăstirea Dervent
- tradiția locului spune ca aici au fost decapitați trei dintre ucenicii Sf.Ap.Andrei,pe locul execuției crescând trei cruci făcătoare de minuni din care una se mai păstrează până astăzi.


 Cetatea Pacuiul lui Soare
- în apropierea Mănăstirii Dervent se face un drum la dreapta pe un dig de pământ.Dupa aproximativ 2 km intervine partea dificilă a drumului deoarece trebuie să facem rost de o barcă sa trecem pe insulă.Peisajul întâlnit merita tot efortul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...